Een greep uit mijn ''geoChao'' werk uit 2018

 

Het verhaal achter geometrische Chaos

Biografie Herman van de Poll


Biografie Herman van de Poll Geboren: 5 november 1952  te Amersfoort.

Scholing: Academie Minerva, Groningen, autonoom BK schilderen.

In september 1998 ben ik begonnen aan de kunstacademie Minerva in Groningen voor verdere verdieping in mijn werk. In januari 2001 heb ik mijn diploma behaald.

De taal van mijn werk is gebaseerd op de mathematische vormen uit de chaostheorie. Ik heb me verdiept in de Chaos theorie en de fractal geometrie. De ideeën  van de Chaos theorie en fractal geometrie leiden tot de ontwikkeling van de composities in mijn werk.

Het gaat om de onderlinge verhoudingen tussen de vierkanten. Ik laat de methode de compositie bepalen. Voorbeelden van deze methodes zijn: sudoku, binairo, trinairo kruiswoordpuzzel en anderen.Dit proces om tot een compositie te komen waarbij ik weinig invloed heb op het resultaat vind ik steeds weer spannend. Door het “monnikenwerk” en de intense concentratie raak ik in een trance. Het is een bijzondere ervaring.

Het meest boeiende vind ik de “ontmanteling” het verwijderen van de tape. Totdat moment is het beeld gedeeltelijk verborgen en blijft het een verrassing hoe het geheel eruit zal zien. 

 

 

 

 

"Prachtige chaos. Geometrie ten top."

 

Bewonder hier de eerstvolgende expositie! 

 

Herman van de Poll

Herman van de Poll
Biografie Herman van de Poll: geoCh ao

Scroll verder

Scroll verder

Heeft u een vraag aan Herman?

Facebook

atelier herman van poll geochao
Atelier Herman van de Poll